Allergi overfor hunde

Skal du på ferie uden din hund?
maj 24, 2017
Hold styr på din hund med GPS tracker
september 21, 2017

Allergi overfor hunde

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

De fleste af os elsker hunde, men for nogen er det lidt mere besværligt at bevare kærligheden end andre, der er nemlig mange danskere der lide af en eller anden form for allergi overfor vores firbenede venner. Selvom man er allergisk overfor hunde, kan man godt have et brændende ønske om at få en hund, og lidt til ære for dem, er der nogen, der har opfundet begrebet allergivenlige hunde. Det skal dog slås fast med det samme, at dette mere eller mindre er en myte, der ikke er begrundet voldsomt meget i fakta.

Kort pels hjælper ikke

Det er især hunde (eller katte) med meget kort pels, der bliver “markedsført”, som allergivenlige, da tesen er, at hvis en hund ikke fælder så meget, så oplever man ikke så let en allergisk reaktion. Alle racer – og det var alle racer, har de samme allergifremkaldende proteiner, såkaldte allergener, og der er ikke derfor ikke forskel på hunde. Der ER naturligvis meget stor forskel på hvor meget en hund fælder, og dermed hvor meget pels der ender i sofaer og stole, men er man allergisk er der tale som så små mængder af stofferne, at det ikke har nogen betydning.

Der findes mange præparater på markedet, som eksempelvis cetrizin, der kan holde allergien nede, og derfor kan fjerne eller i hvert fald kraftigt mindske symptomerne på allergien. Kroppen har det dog med at blive immun overfor mange ting over tid, og bruger man cetrizin eller lignende over en længere periode er der en god sandsynlighed for at kroppen vil afvise det, og allergien dermed vil vinde frem igen.

Hvis du har den mindste tvivl om, hvorvidt du er allergisk overfor et dyr, inden du anskaffer dig det, vil det derfor altid være en rigtig god ide at blive testet overfor allergerne, så du ikke risikere at have anskaffet dig en hund, du er nødt til at give slip på igen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *