Giv din hund noget lækkert at spise

Sådan får du en glad hundehvalp
september 27, 2020
Hvordan er din hunds helbred?
oktober 10, 2020

Giv din hund noget lækkert at spise

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Man siger, at hunden er menneskets bedste ven, og det er der mange gode grunde til. Hunde bringer glæde, og hunde kan virke både beroligende og afstressende. Hunde er trofaste og hengivne, og de har en helt unik evne til at knytte et tæt bånd til mennesker. Hunden er uden tvivl menneskets bedste ven, og derfor er det også vigtigt, at man passer på sin hund. Der er mange måder at passe på sin hund, men den nemmeste og bedste måde er gennem en sund og næringsrig kost. En god kost giver din hund mere energi, og en god kost er også grundlaget for, at en hund kan leve et langt og lykkeligt liv. Med andre ord, en sund og næringsrig kost er alfa og omega for din hunds velvære. 

Hundefoder med højt kødindhold

Når det kommer til valget af hundefoder, så er der mange forskellige typer hundemad at vælge i mellem, hvilket kan gøre købet af hundefoder kompliceret og langsommelig. Generelt kan man dog sige, at der findes to typer hundemad: kornholdig hundemad og kødholdig hundemad. Debatten om hvilken af de to slags hundemad, der er den ideelle for hunde, er meget omfattende, men mange eksperter peger på, at kødholdig hundemad er den optimale kost for hunde. Modsat kornholdig hundemad, som oftest indeholder store mængder stivelser, så indeholder den kødholdige hundemad kun naturlige ingredienser. Desuden er hunde kødædere, så man kan sige, at den kødholdige hundemad, er den kost, der lægger tættest op af den kost, som hundene ville spise, hvis de levede i naturen.

Hundefoder fra Essential food

Der findes mange forskellige producenter af hundefoder med højt kødindhold, men en af de mest anderkendte og respekterede producenter er Essential food. Essential food producerer kornfri hundefoder med op til 75 % kød fra ænder, lam, hjort og meget andet vildt. Med andre ord, Essential Food har fjernet stivelserne, der, i store mængder, kan være skadelige for hunden, og erstattet det med naturlige råvarer, som lægger sig op af hundens naturlige kost.

Gode råd til køb af hundefoder

Som nævnt tidligere, så er markedet for hundemad meget dybt og bredt, og der er mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til køb af hundefoder. Af denne grund kan det være en god ide, som forbruger, at opstille en række krav til råvarer, producent, holdbarhed osv. før køb, så man er sikker på, at hundefoderet passer til ejerens og hundens behov. Et andet godt råd, ved køb af hundefoder, er at kigge på indholdsfortegnelsen. Nogle typer af hundemad indeholder diverse tilsætningsstoffer og antioxidanter, som kan være meget skadelige for hunde i store mængder. Derfor er et godt råd at kigge efter e-numre på bagsiden af hundefoderet. Såfremt hundefoderet indeholder e-numre, kan det være skadeligt for hunden, og man bør derfor vælge noget andet hundefoder. Et godt råd er at søge vejledning af kompetent personale næste gang du køber hundemad. Personalet kan hurtigt finde noget lækkert hundemad til din hund, som ikke indeholder skadelige stoffer.