Levende melorme er et kongemåltid for krybdyr

Sådan vælger du den rette shampoo til din hund.
april 16, 2022
Kun det bedste er godt nok til din hund
maj 11, 2022

Levende melorme er et kongemåltid for krybdyr

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Leder du efter den helt perfekte snack til dit krybdyr? Krybdyr elsker at spise sig mætte i kryb og kravl, og det er der god grund til! Krybdyr er fra naturens side jægere, og de elsker at gøre sig fortjent til et levende måltid. Hvis du har krybdyr der hjemme, så er levende melorme en eftertragtet snack og en af de bedste måltider, som du kan byde din skællede husven. Læs med her og find ud af, hvorfor dit krybdyr bør have melorme på menuen.

En lækker snack med masser af protein

Melormen er faktisk ikke en orm, men derimod en larve, som er forstadiet for en sort bille. Den lille fede larve har fået dens navn på grund af dens forkærlighed for at spise sig mæt i kornsorter som hvede, byg eller havre. Melorme er spækfyldt af protein, og er derfor en rigtig lækker snack for dit krybdyr derhjemme. Det er ekstra fedt for dit krybdyr, at sætte tænderne i noget, som er levende og stadig spræller, så jagtinstinkterne holdes ved lige. Det er en rigtig god ide, at have melorme der hjemme, som en lækker snack at give til dit krybdyr. Derudover er melorme hverken besværlige eller svære, at holde der hjemme. 

Hold dine levende melorme der hjemme

Når du køber levende melorme til dit hjem, skal de naturligvis også passes og fodres, så de ikke går hen og dør. Melorme er heldigvis noget af det nemmeste foder, som du kan holde der hjemme. De små larver elsker knuste kornprodukter, hvilket er både nemt og billigt, at få fat i. Larverne er utrolig hårdføre og kan holde til lidt af hvert, derfor behøver det, hverken være svært eller dyrt, at holde levende melorme i sit hjem.

Nærende krybdyrs foder

Hvis du passer dine melorme ordentlig og fodre dem den korrekte kost, så er det et absolut kongemåltid for dit krybdyr. Det bedste ved melorme og andre larver er, at de indholde et højt proteinindhold, hvilket, i små doser, er rigtig sundt for dit krybdyr. Hvis du sørger for, at fodre dine melorme med kornprodukter som for eksempel havre, byg og hvede, så bliver larverne proteinrige og mindre fedtfyldte. For meget fedt for dit krybdyr kan være skadeligt. Derfor bør du undlade, at fodre dit krybdyr med melorme, som dens hovedmåltid, men derimod kun bruge ormen som en proteinrig snack i ny og næ.