Sådan får du en glad hundehvalp

Sådan forvandler du din lejlighed med farver
september 20, 2020
Giv din hund noget lækkert at spise
september 30, 2020

Sådan får du en glad hundehvalp

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Har du lige fået en hundehvalp? Så ved du helt sikkert allerede, hvor dejligt det kan være. Mange oplever dog også en smule skam, når de har hentet deres hundehvalp. Man tager den jo faktisk væk fra sin familie og de dejlige og trygge omgivelser ved moderen.

Men sådan er naturen gang jo, og det eneste du kan gøre, er at elske din hundehvalp og sørge for, at den får et godt liv.

Her får du nogle gode tips til, hvordan du kan sørge for, at din hundehvalp forbliver både glad og sund.

Køb det bedste foder til din hvalp

En hunds foder er helt essentielt for dens trivsel. Det gælder både for hvalpe og voksne hunde. Men især i hvalpestadiet er det utroligt vigtigt, at du fodrer din hvalp med kvalitetsfoder.

Ofte vil du have fået en fodervejledning af opdrætteren, og denne bør du bruge i den første tid. Men på et tidspunkt er det nødvendigt, at du skifter til en mere permanent løsning.

Køb det bedste foder til din hvalp, hvis du vil have, at den skal være glad, sund og rask.

Leg og aktivitet

Når hunden har spist et sundt og næringsrigt måltid, har den masser af energi. Og denne kan du hjælpe hunden med at brænde af på mange måder.

Leg og aktivitet er en af hvalpens foretrukne aktiviteter (når den ikke sover), og du bør altid sætte tid af til at lege med din hundehvalp. Det sikrer, at hunden er glad, og at I danner bånd til hinanden.

Derfor bør du sørge for at købe noget rigtig godt og sjovt legetøj, som I kan lege med.

Træning med hunden

Leg og aktivitet er én ting, træning er en helt anden. Hundetræning behøves ikke at være fyldt med disciplin og regler i starten. Nej, træning med din hundehvalp kan faktisk være meget sjovt for både hund og ejer. Du skal blot sørge for at gå langsomt frem, og sørg endeligt for ikke at have for høje forventninger til din hundehvalp lige i starten.

Lange gåture på nye ruter

Når leg og træning er overstået, er det måske tid til en gåtur. Du bør altid sørge for, at din hund for nok motion, så den holder sig sund.

Det er dog ofte ikke selve motionen, der gør din hund træt og tilfreds. Det er alle oplevelserne, som den får på turen. Derfor bør du sørge for at gå spændende og nye steder en gang imellem, så din hund kan blive stimuleret.

Husk at lade hvalpen få en pause

Når du har leget, trænet og gået, er det vigtigt, at din hund får en pause. Hvis den er, som hunde er flest, vil den sikkert lægge sig godt til rette og tage en god og velfortjent lur. I denne periode er det vigtigt, at du ikke forstyrrer hunden. Især hundehvalpe har brug for hvile, hvis de skal vokse sig store og udvikle sig på en sund måde.