Sådan vælger du den rette shampoo til din hund.

Køb loftlamper fra LEDproff
marts 24, 2022
Levende melorme er et kongemåltid for krybdyr
maj 1, 2022

Sådan vælger du den rette shampoo til din hund.

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Beslutningen er taget, hunden er valgt og man har brugt timer på, at sætte sig ind i det nye familie medlems behov. Hunden kommer hjem, alt er godt. Den vokser, leger og springer rundt i rent som beskidt. Pelsen bliver snavset, og det bliver mindre hyggeligt, at nusse med hunden. Så hvad nu.?

Rigtig mange hundeejere bliver i tvivl når de skal vælge shampoo til deres hund. Der findes et hav af forskellige sæber ,og balsam til verdens kæledyr. Men kan hunden tåle det, og hvilken shampoo er passende til netop din hund.

Når det kommer til shampoo skal man starte med at kigge på pelstypen og farve på pelsen. En ruhåret hund har ikke godt af bad, med sæbe der blødgøre pelsen. Ligesom en sort hund ikke bør vaskes i en Hvid shampoo. Det er vigtigt, at vælge den rigtige shampoo. Du kan kigge her på denne hjemmeside, de har et stort udvalg af hunde shampoo og god vejledning.

Nogle hunde har allergi, skæl og kløe, disse hunde har rigtig godt af, at blive badet i shampoo som kan pleje deres hud. Her vil nogle måske komme i tvivl om pelsen tåler, at man vasker den i hudplejende sæbe. Det er dog altid vigtig, at man sætter hundens sundhed før pelskvalitet. Når du køber din næste shampoo kan du spørge dig selv “hvad er mine krav og forventninger til resultatet, og kombinere det med min hunds pels og hud?”.

For at gøre valget lette har vi lavet en vejledning der kan hjælpe dig lidt på vej.

Hvilken pels type har min hund ?

Ruhåret racer bør kun bades i Terrier shampoo, og bør ikke bade 3 uger før trimning.

Hvide pelse bør vaskes i Hvid shampoo, som fjerner det gule pigment i pelsen.

Sorte hunde bør bades i Sort shampoo, som fremhæver den sorte farve og giver glas i pelsen.

– Har min hund hudproblemer, allergi eller kløe ?

Hvis din hund har hud problemer, som skæl og tør hud, bør den bades i tjære shampoo, som afhjælper skæl og tør hud.

Har din hund allergi med voldsom kløe og små sår i huden er Klorhexidin shampoo en rigtig god løsning for optimal oprensning af huden.

En meget kløende hud kan med fordel afhjælpes med aloe vera shampoo, som lindre og beroligere huden. Dette kan også anvendes som spray.

– Hvad vil jeg gerne opnå med min sæbe ?

Skal sæben give volumen i pelsen, skal du vælge en sæbe der er skabt til, at skabe volumen i pelsen.

Vil du der imod gerne have mindre filter i pelsen, skal du vælge en god plejende sæbe, som blødgøre pelsen og mindsker elektricitet i pelsen. Vasken bør afsluttes med en balsam for at opnå fuld effekt.

– Hvad er min holdning til parfume i min hunds sæbe?

Hvis du gerne vil gå ind for allergi venlighed og skåne miljøet, så findes der rigtig mange økologiske sæber på markedet. Nogle af sæberne er endda svanemærket, så du som forbruger kan føle dig tryg i dit køb.

– Hvor ofte vil jeg gerne vaske min hund ?

Hvis du gerne vil vaske din hund grundigt ind i mellem, men stadig vaske den let når den har rullet sig. Så er det måske en ide, at købe en skånsom sæbe til de beskidte vasket hverdagen, og en god pels plejende sæbe til de grundige bade når den virkelig trænger.

Vejledning til sæbevalg:

Hvid pelset små hunde: Hvid shampoo med tilhørende plejende balsam.

Ruhåret pelse: Terrier shampoo

Sorte pelse: Sort shampoo

Brune og lysebrune pelse: Mandelolie shampoo