Sådan vælger du det rigtige hundefoder

Brug disse tricks til at passe bedre på din hund
februar 19, 2020
Ting der skal med på ferien
april 15, 2020

Sådan vælger du det rigtige hundefoder

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Har du lige fået en ny hund og mangler du derfor også noget nyt hundefoder? Måske du bare ønsker at fodre din ældre hund med noget nyt hundefoder? Ligegyldigt hvad, så er du kommet til det helt rette sted. Lige her kan du nemlig læse meget mere om hundefoder, så du har mulighed for at tage det helt rigtige valg, når du skal vælge det nye foder til din hund. Med det sagt, er der nogle helt basale faktorer, du skal forholde dig til. Her er der tale om hundefoderets råvarer, optagelighed, smag samt pris. Så snart, du har styr på disse faktorer, kan du med garanti tage et godt valg for din hund, og lige her har du endda mulighed for at se et stort udvalg af hundefoder.

Hundefoder – kød som protein- og fedtkilde

Når det kommer til de råvarer, som hundefoder indeholder, er det vigtigt at lægge mærke til, om din hund for alle det, som den har brug for gennem kosten, for at leve et sundt og langt liv. Godt hundefoder skal således indeholde både proteiner, fedt, kulhydrater, vitaminer og mineraler, for at det kan holde din hund sund og rask. Med det sagt, er det desuden også en fordel, hvis foderets primære proteinkilde er kød, idet kød er en hunds naturlige ernæringskilde til proteiner og fedt. Hundefoder med en masse kød er således med til at opbygge og vedligeholde din hunds muskler samtidig med, at det fremmer dens pels naturlige glans og smidighed. Som en ekstra bonus kan det helt korrekte fodring faktisk være med til at mindske fældningsproblemer – og hvem ønsker ikke det?

Gode råvarer bliver nemmere omsat til energi

Hundefoderets optagelighed er, som sagt, også en vigtig faktor, som du skal være opmærksom på, når du vælger hundefoder. Optageligheden kan nemlig variere efter fodertypen, og indeholder foderet en lang række gode råvarer, vil det med stor sandsynlighed også have nemmere ved at blive omsat til energi i hunden. Det kan altså godt betale sig at vælge noget lidt dyrere hundefoder, som indeholder gode råvarer, da det i længden vil komme både dig og din hund til gode.

Når det kommer til hundefoderets smag, finder der en lang række forskellige varianter. Ligesom med mennesker, og mange andre dyr, varierer præferencerne for smagen for hver enkelt hund. Du bliver således nødt til at prøve dig lidt frem med smagen, indtil du finder et hundefoder, der har en smag, som netop din hund godt kan lide.