Tag dit kæledyr alvorligt

Dette skal du tage højde for, når du vælger hundefoder
august 26, 2022
Fortjener din hund også kun det bedste? Sådan forkæler du den
oktober 19, 2022

Tag dit kæledyr alvorligt

Dit kæledyr er ikke bare et stykke legetøj. Det er et levende væsen, der har følelser, behov og tanker. Derfor er det vigtigt, at du tager dit kæledyr alvorligt. Det er din pligt som ejer at sørge for, at dit kæledyr har det godt og trives.

Pas på med legetøjet

Når du køber legetøj til dit kæledyr, skal du være opmærksom på, at det ikke indeholder skarpe kanter eller små dele, som dit kæledyr kan få i halsen. Legetøjet skal også være stærkt nok til, at dit kæledyr ikke kan knække det.

Sørg for at dit kæledyr får motion

Dit kæledyr har brug for at få motion. Det er godt for dit kæledyr både fysisk og psykisk. Sørg derfor for at lufte dit kæledyr hver dag. Hvis du har en hund, skal du gå en tur med den. Hvis du har en kat, skal du sørge for, at der er nogle steder, hvor den kan klatre og lege.

Giv dit kæledyr den rette mad

Det er ikke alle dyrearter, der har brug for den samme mad. Sørg derfor for at få rådgivning hos en dyrlæge eller i en dyrehandel, før du køber foder til dit kæledyr. Sørg også for at foderet er friskt og ikke for gammelt. Dertil skal du være opmærksom på, at dit kæledyr ikke får for meget mad. Alt for mange tænker, det er ”hyggeligt” at give sit kæledyr en masse foder. Det er dog ikke sundt for dit kæledyr at blive fed bare, fordi det er hyggeligt for dig.

Tag dit kæledyr med til dyrlægen

Det er vigtigt, at dit kæledyr får regelmæssigt tjek hos dyrlægen. På den måde kan dyrlægen se, om dit kæledyr er sundt, og om der er noget, der ikke er, som det skal være. Husk også at få dit kæledyr vaccineret hos dyrlægen. Du kan kontakte din lokale dyrlæge på Frederiksberg for at få mere information omkring dit kæledyr, vaccinationer eller andet.

Hvad skal du overveje inden du får et kæledyr?

Inden du får et kæledyr, er det vigtigt, at du overvejer, om det er det rigtige tidspunkt, du vil have et kæledyr på. Det er vigtigt at tænke på, hvilket kæledyr du vil have, hvilket temperament kæledyret har, hvilke behov det har, og hvor meget tid du kan bruge på kæledyret. Det er også vigtigt at overveje, hvordan dit kæledyr vil passe ind i din hverdag. Hvis du er ved at købe hus eller skal have nyt job, er det måske ikke en god idé at få et kæledyr, da dit kæledyr har brug for tryghed og rutiner helt fra start.